Přihlásit

Pomáhají přírodě, nebo spíše škodí (týdeník Opavský a hlučínský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zajímavé bylo, že všichni zodpovědní mlžili včetně jednatele Českomoravské myslivecké jednoty, Okresního mysliveckého spolku Opava Jana Jílka. Ten nejdříve usmrcení zvířete odsoudil, označil ho za nehoráznost, o den později však radikálně změnil názor. Třebaže všichni myslivce kryli, redakci se jejich příjmení začínající písmeny H a V podařilo zjistit a má je k dispozici. Oba muži však ani po opakované výzvě nenašli odvahu přijít s argumenty a hájit se. Proč srnce, který nebyl nebezpečný, na místě podřízli, aniž měli povolení v ruce? Porušili zákon? Tato tematická strana vám přináší argumenty odpůrců i obhájců zmíněného činu. Současně nastavuje myslivcům širší zrcadlo s otázkou, zda myslivci přírodě pomáhají, nebo škodí?

Na tuto otázku nebylo mnohdy snadné získat přímou odpověď, protože lidé nechtějí odsuzovat všechny na základě jediné události. Zároveň se však ostře staví proti takovému způsobu řešení situace."Rozhodně jsem pro to, aby byla přísnější pravidla pro vstup do mysliveckého spolku, a také větší dozor nad jejich činností. To, co se stalo před pár dny, je ale neodpustitelné. Bohužel si však myslím, že viník stejně zůstane nepotrestán," rozhořčeně říká šestatřicetiletá prodavačka Martina Míčková. Trochu nerozhodnutě působil pětadvacetiletý Jakub Opatřil. "Nevím, jestli myslivci přírodě škodí, nebo pomáhají. Je jasné, že se dopouští chyb, ale uvědomuju si i jejich užitek. Například při odstřelu přemnožené zvěře," zamýšlí se mladý student. " Jasně, že přírodě pomáhají, a já jim fandím, protože mám rád zvěřinové hody. Ne, ale teď vážně. Buď se při honu postřelí, nebo bezdůvodně zabijí nějaké zvíře. To mě opravdu štve. Chápu však, že nelze házet všechny do jednoho pytle," dodává humorně naladěný osmačtyřicetiletý podnikatel Pavel Řezníček. "Někdo by se o to měl více zajímat, protože co se dnes děje, je hrozné," rozčiluje se třiašedesátiletá důchodkyně Ludmila Stellarová. Ještě více rozčarovaná je osmadvacetiletá Nikola Šebestová, na mateřské dovolené. "No to, co se stalo, je hrozné. Já bych všechny myslivce podrobila psychotestům, aby tuto činnost nemohl vykonávat - s prominutím - každý blbec," nekompromisně sděluje.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.