Přihlásit

Mysliveckým slavnostem přálo všechno, dokonce i počasí (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hlavním garantem akce bylo město Nová Role spolu s bavorskými městy Hirschau a Tirschenreuth. Celý projekt byl organizován Sdružením obcí kaolín a potřebná dotace z Evropského fondu byla vyřizována Euregiem Egrensis. Vedle Okresního mysliveckého spolku v Karlových Varech se na přípravě programu podílel také Řád svatého Huberta. Hosty akce byly například poslanec parlamentu ČR Miloš Patera, generální sekretář Mezinárodního řádu svatého Huberta Claude Lassoie z Francie či důstojník pro mezinárodní styky Franz Brandt a celá řada dalších osobností. Slavnosti vedle myslivců z Čech a Německa poctili svou návštěvou také myslivci z Maďarska, Rakouska a Belgie. V připraveném programu se představili trubači z Tirschenreuthu, trio lesních rohů ČMMJ Praha, nebo také členové společnosti na ochranu sov a dravců Merlin, velice dobře se svého úkolu zhostila i hudební skupina Carlex.
Předseda OMS Karlovy Vary Evžen Krejčí spolu se členem OMR Vladislavem Andrejskem předali myslivecké vyznamenání Za věrnost letitým myslivcům, členům Agropolu Počerny, vyhodnocena byla i soutěž dětí základních škol karlovarského okresu a bavorských obcí v malování a fotografování přírody a všeho živého v ní.
Ukázky plemen loveckých psů se na výbornou zhostila členka kynologické komise OMS ČMMJ Karlovy Vary a rozhodčí zkoušek z výkonu loveckých psů paní Jana Šmídová ze Žlutic.
Excelentní (ostatně jako vždy) byla ukázka vábení ptáků a zvěře v podání předních republikových mistrů Antonína Rudolfa z Karlových Varů a Václava Svobody z Chebu.
Pro zpestření programu byl veřejnosti představen jeden zvyk a tradice myslivců a to pasování lovce zvěře, velký zájem z řad dětí, ale i dospělých byl pak o laserovou střelnici, kterou na slavnostech prezentoval pan Petr Křížek. Celá akce proběhla za slunného počasí v krásném areálu novorolského koupaliště ku spokojenosti všech přítomných.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.