Přihlásit

Prázdniny končí, je čas se rozloučit (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prvním z míst, kde se s prázdninami rozloučí, jsou Moravské Budějovice. V prostorách tamního letního kina loučení nahradí na tento termín původně plánované Pivní slavnosti. O dobrou zábavu však nouze rozhodně nebude, o tu se postará od 17 hodin šest kapel z Třebíčska.
Víkendové loučení je připraveno v Polici na Jemnicku. Po oba dva dny je připraven pestrý program jak pro malé, tak i velké. V sobotu večer proběhne sousedské posezení, na které naváže nedělní setkání Pod zámeckou věží. "Na letošní Den dětí nám nepřálo počasí, a tak jsme se rozhodli jej uspořádat znovu na konci prázdnin," vysvětlil starosta Police Karel Janoušek. V zámeckém parku je připraveno několik stanovišť, na kterých čeká děti plnění úkolů za drobné sladkosti. Po soutěžní části přijde na řadu diskotéka a opékání buřtů.
V Dolních Vilémovicích proběhne konec prázdnin s Hubertem. Ve spolupráci s tamním mysliveckým spolkem je připravený bohatý program na celou sobotu. "Začínáme v devět hodin slavnostním troubením na lesní roh," prozradila starostka Vilémovic Jitka Boučková. "Poté děti uvidí ukázky práce loveckých psů na vodě v nedalekém rybníce. V parku na návsi je pak připravena soutěžní část celé akce. Na účastníky čekají na stanovištích vědomostní otázky z myslivosti a připravena je i střelba ze vzduchovky," dodala starostka Boučková.
V Cidlině si pro děti připravili na fotbalovém hřišti lanové centrum. Čechočovičští pro změnu pozvali na nedělní večer skupinu historického šermu Páni z Rukštajna. Na všechny akce je vstup volný.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.