Přihlásit

Holubi a zajíc zaměstnali střelce v Přílepích (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu v devět hodin dopoledne však nebylo vůbec jisté, jak akce dopadne.
"Je to už šestnáctý ročník a zatím nám počasí vždycky přálo. Letos jsme sluníčko přenechali hasičům, kteří nedávno slavili šedesáté výročí. Oni totiž, na rozdíl od myslivců, nemívají štěstí na počasí," usmíval se správce střelnice Miloslav Peška.
Stejně jako jeho kolegové z Mysliveckého sdružení Horní Roveň Přílepy byl ráno optimistický. A jak se později ukázalo, oprávněně.
Na start se s mírným zpožděním postavilo rovných čtyřicet závodníků, kteří absolvovali dvě disciplíny. Střílel se jednak americký trap, tedy na asfaltové holuby, a pak také zajíc na průseku, což znamená střelbu na pohyblivý terč.
Jelikož šlo o otevřenou soutěž, mohl si své schopnosti vyzkoušet každý, kdo má zbrojní průkaz a zbraň. "Rozhodně sem nejezdí pouze myslivci. Více účastníků je z řad sportovních střelců. Tento závod však není bodovaný a nepatří do žádného seriálu závodů," vysvětlil jeden z pořadatelů Pavel Kováč.
Jen krátce po zahájení ožil prostor u Myslivecké chaty také diváky, kteří jsou nedílnou součástí těchto závodů.
"Střelci by závod absolvovali i v dešti, mají stanoviště kryté stanem. Byla by však škoda, kdyby všichni ostatní přišli o doprovodný program, tedy zvěřinové hody či speciality z udírny. To vše ke střeleckým závodům v Přílepích neodmyslitelně patří," dodal pak další z pořádajících myslivců Ivo Macháček.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.