Přihlásit

Ohaři obstáli v dalších zkouškách (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise. Posílit rozhodčí přijeli Karel Kieweg, František Burian, Jiří Kotlík a Karel Uhlík z okresu Strakonice, z nichž poslední působil jako hlavní rozhodčí.
Pravdomil Hovorka byl přítomen jako veterinární dozor. Zahájení akce se zúčastnil i předseda Honebního společenstva a myslivecký hospodář František Baloušek a Brašnička jako ředitel zkoušek.
Na zahájení kynologické akce slavnostní fanfáry zatroubil Luboš Pravda a na konci, několikrát při předávání cen troubil nadějný trubač Jaroslav Madar mladší.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem osmnáct psovodů se svými psy, z toho dvanáct ohařů a šest psů malých plemen. Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že ze šesti psů malých plemen tři psi obstáli v I. ceně, jeden pes v ceně II. a dva psi v ceně III.
Na prvním místě se umístil soutěžící s jagdteriérem z Pištínského remízku.
Z dvanácti ohařů deset psů obstálo v I. ceně a dva psi v ceně II.
Na prvním místě se umístil Jiří Říha s českým fouskem. Na přípravě a průběhu zkoušek se podílelo i několik členů uvedeného HS, kteří zaváděli rozhodčí a zkoušené se psy do honitby, a proto jim patří za to upřímné poděkování. V průběhu dne kvalitní a rychlé občerstvení zajistili členové Sboru dobrovolných hasičů Žitná.
Vítězové obou skupin obdrželi z rukou předsedy kynologické komise Jaroslava Vrby pohár a druzí a třetí v pořadí obdrželi od Honebního společenstva hodnotné věcné ceny, které jim předali František Baloušek spolu s ředitelem zkoušek. Zpestřením kynologického dne bylo to, že vítěz ohařů obdržel od ředitele NP Šumava povolenku na bezpoplatkový odlov jelena, I. věkové třídy, kterou předal pracovník parku AdamJirsa.
Poslední ze všech osmnácti psovodů obdržel cenu útěchy od Honebního společenstva, a to kožené pouzdro na kulové náboje.
Dva zástupci ze skupiny ohařů se zúčastní 48. ročníku Mistrovství Šumavy, které se uskuteční 3. října v Jindřichově Hradci. Všem, kteří se na úspěšné kynologické akci podíleli, patří velké poděkování.
Celou akci lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť docílené výsledky byly velmi dobré i proto, že honitba byla dobře zazvěřená. K dobrým výsledkům dopomohlo i příjemné počasí, které se v dopoledních hodinách umoudřilo.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.