Přihlásit

Svatohubertská troubená mše (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tam slavnostní den startuje mší svatou, která bude ovšem poněkud jiná - půjde o troubenou Svatohubertskou mši v podání souboru loveckých trubačů Markazíni za účasti rytířů Řádu svatého Huberta.
Ve 14 hodin následuje zahájení a nástup v zámeckém parku a o čtvrt hodiny později následuje start Hubertovy jízdy, tedy tradičnímu honu na lišku. Ve 14.30 hodin se těšte na ukázky sokolníků z Opočna. V 15 hodin je na programu napodobování hlasů zvěře v podání nejlepších českých odborníků této profese, Václava Svobody a Jiřího Hrdličky. V 15.30 hodin bude minipřednáška na téma lovecký pes - nepostradatelný pomocník myslivce, i s ukázkami kynologů.
V 16 hodin bude konec Hubertovy jízdy - očekává se příjezd koní a o půl hodiny budou vyhlášeni vítězové a ukončeny slavnosti. Pro děti bude připravena soutěž o pohár pro lukostřelce Vysočiny a další.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.