Přihlásit

Myslivec pil a postřelil kolegu (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na pořádný malér si zadělali myslivci z Kamenice na Pelhřimovsku. Jeden z nich (62) v pondělí v podvečer na neohlášené naháňce divokých prasat v poli u Drahoňova střílel opilý. Kromě zatoulané lišky trefil i svého kolegu (78) ze sousední vsi. Ten s těžkým zraněním skončil v nemocnici. Pro postřeleného důchodce, který přišel beze zbraně, jen aby se na své kolegy podíval, musel přiletět záchranářský vrtulník. "Pacient je již po druhé operaci a jeho stav je vážný," řekla stručně zdravotnice jihlavské nemocnice. Kulka myslivci vlétla do těla údajně tříslem a vyletěla hýždí. "Lovecké kulové projektily mají měkké jádro. Po nárazu do kůže zvířete se zdeformují a v jeho těle vše potrhají," popsal Blesku jeden z lovců. "Je to pro zvěř milosrdná smrt," dodal.
Myslivci naháňku řádně neohlásili. "Byl to nepovolený společný hon. Jeden z lovců střílel pod vlivem alkoholu," shrnula mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková. Střelec údajně nadýchal přes jedno promile. Policejní technici včera prohledávali pole, zda nenajdou kulku, která myslivce, jenž se přišel jen podívat, poranila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.