Přihlásit

Majitelům čtyřkolek a terénních motocyklů budou hrozit pokuty (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ti se sešli na Krajském úřadě Karlovarského kraje s krajským radním Jaroslavem Bradáčem (ČSSD). "Cílem setkání byla snaha najít společnou cestu v zabránění devastace přírody majiteli čtyřkolek a terénních motocyklů. Ti na svých strojích jezdí ve zrekultivovaných oblastech a v lesích i přes to, že to zákon zakazuje a vznikají tak značné škody," vysvětlila krajská mluvčí Jana Pavlíková.
"Ježdění čtyřkolek po lese se velmi rozmáhá. Musíme najít způsob, jak tomu zabránit nebo alespoň jak jejich nedovolený pohyb v lese či v místech, kde se uskutečnily nákladné rekultivace, eliminovat," řekl radní Jaroslav Bradáč. Setkání vyústilo v dohodu, že všichni zúčastnění ve spolupráci s krajským úřadem zkoordinují jednotlivé kroky k nápravě současné situace. "Domluvili jsme se, že je nutné uskutečnit preventivní akci ve vytipovaných lokalitách, kde se čtyřkolky vyskytují nejčastěji a pravidelně. Motoristé, kteří ničí lesy a jiné cenné přírodní oblasti, budou sankcionováni," vysvětlil radní.
Podrobnosti a přesné naplánování akce bude dohodnuto na další pracovní schůzce v únoru 2010. "Diskutovalo se také o tom, že by si vyznavači terénní jízdy mohli založit vlastní zájmovou organizaci a pokusit se hledat podporu pro zřizování speciálních drah pro své aktivity," dodala mluvčí.
Karlovarský kraj v rámci svého programu spolupráce se zájmovými a společenskými organizacemi v regionu navázal před časem kontakt právě s Českomoravskou mysliveckou jednotou, zastoupenou třemi okresními mysliveckými sdruženími z Chebu, Karlových Varů a Sokolova. Pondělní jednání bylo první společnou akcí tohoto druhu zaměřenou na ochranu přírody v našem kraji.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.