Přihlásit

Honci u Srb našli kradený Zetor (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Neobvyklým "úlovkem" skončila sobotní naháňka Mysliveckého sdružení Hubert Srby. V lese mezi obcemi Srby a Vítání honci objevili traktor ukradený nedávno z farmy v Dílech.
Dobře zamaskovaný lup byl objeven náhodou. "Byl ukryt v trní. Dvacet metrů od něj vede cesta, ale z ní jej vidět nebylo. Bylo štěstí, že honci vyšli jen pár metrů od něj," popisuje Jiří Vondraš, člen výboru mysliveckého sdružení. "Poznali jsme jej podle střechy. Traktor přesně odpovídal popisu zveřejněnému v Domažlickém deníku. Hodně se tu o tom mezi lidmi mluvilo, takže nebylo pochyb a my hned volali policii. Přijel i majitel," dodává Vondraš.
Poškozený farmář slíbil za pomoc s nalezením traktoru třicetitisícovou prémii. "Svoje sliby plním," říká Stanislav Krutina, který myslivcům odměnu na místě vyplatil a traktor si odvezl. "Jsem moc rád, že se našel. Neměl jsem čím navážet krmení. Už jsem dokonce uvažoval, že budu muset prodat dobytek," vysvětluje farmář. Na revanš dostal od myslivců jednoho z osmi ulovených divočáků.
Traktor v hodnotě čtyři sta tisíc zmizel z farmy v Dílech v sobotu 21. listopadu. Zloděj jej údajně nejprve schoval mezi Otovem a Meclovem, další noc jej viděli v Meclově a v Srbech, to když s ním zloděj přejížděl do dalšího úkrytu.
Škoda, že v tu chvíli ještě nikdo netušil, že jde o zloděje. Policie, která se případem zabývá, mohla mít práci s jeho dopadením o něco snazší.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.