Přihlásit

Myslivci usedli do "lavic" (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Školení prováděli zkušení veterináři, a to MVDr. Kouba, ředitel KVS České Budějovice, MVDr. Lešek z Vimperka aMVDr. Nezbeda z Tábora.
Vzhledem k tomu, že se jednalo o druhé školené (prvé říjen 2008 - přítomno 49 účastníků), přihlásil se nebývalý počet účastníků, a to 44. Zajímavostí je především to, že účastníci byli z 10 okresů a 5 krajů ČR (Liberecký, Karlovarský, Středočeský, Západočeský a Jihočeský). Tato vysoká účast byla především ovlivněna tím, že se jednalo o poslední školení v letošním roce v rámci ČR. Účastnící byli velmi pozorní a na závěr Machinová mohla vyhlásit, že ze zpracovaného testu - 60 otázek, většina dosáhla plný počet a že všichni splnili podmínky pro vydání osvědčení k výkonu prohlížitelů zvěře.
Školení probíhalo ve stylovém mysliveckém prostředí v obci Březovík. Není vyloučeno, že Okresní myslivecký spolek Prachatice školení zorganizuje ještě v roce 2010, neboť přednášky, organizace a prostředí byly velmi pozitivně hodnoceno.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.