Přihlásit

Úlovky sbírá na břehu Lužnice (sedmicka.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hodiny strávené v české divočině proměnil Josef Poláček v sérii unikátních snímků ptáků. Amatérský fotograf a současný ředitel kladenského zimního stadionu vyjíždí za svými úlovky obvykle k oblíbeným řekám Lužnici nebo Berounce. Když má málo času, nepohrdne lesy kolem Kladna.
"Trpělivost při čekání na zvěř mám v krvi po svém tátovi. On chodil za trofejí s puškou, já zase s fotoaparátem. On seděl na posedu, já ležím v maskovacím stanu," vysvětluje Poláček svůj vztah k přírodě.

První výstava
Fotografování se věnuje přes třicet let. Začal, jako mnozí jiní, v dětském věku černobílými snímky své rodiny. Tvořil je starým altixem. V době moderní digitální fotografie už drží v ruce buď pentax, nebo canon. A že to s nimi umí, dokazuje zvláštní cena poroty v soutěži Příroda Kladenska 2008.
"Poslední léta jsem tomuto náročnému koníčku propadl. Avšak fotky zůstávaly pře- vážně jen v paměti počítače a mně začala scházet odezva nestranných pozorovatelů. Jsem proto vděčný svým přátelům, že mi pomohli výstavu In Natura uspořádat," říká Poláček.
Výstavu chválí i jeho kamarád a fotograf Jiří Hokův. "Snímky fotografů přírody v prestižních magazínech a Josefa Poláčka jsou si v mnohém podobné. Jsou stejně opravdové," říká.
Snímky jsou k vidění od 5. do 30. března v kladenské vinárně Ateliér.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.