Přihlásit

Přehlídka trofejí láká do Stříteže (Hranický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ke zhlédnutí bude v prostorách Bílého domu bývalého Zemědělského družstva, a to v sobotu od 8 do 18 hodin a v neděli od 8 do 14 hodin. Přehlídka trofejí je každoroční tečkou za uplynulou loveckou sezonou místních myslivců. "Důvody pro pořádání této chovatelské přehlídky jsou minimálně dva. Zaprvé je to vyhodnocení kvality chovatelské práce myslivců za uplynulé lovecké období. Druhým důvodem je zodpovědná příprava na nový myslivecký rok v oblasti chovu a lovu zvěře, založená na analýze výsledků uplynulého období. Jen tak se může myslivcům dařit práci v honitbě neustále zkvalitňovat a vylepšovat," sdělil myslivecký hospodář Mysliveckého sdružení Střítež nad Ludinou Luboš Bartoš.
Samotná výstava trofejí bude instalována v prostorách velkého sálu. V jídelně bude připraveno dostatek místa pro všechny, kteří přijdou ochutnat něco z připraveného bohatého občerstvení. Nedílnou součásti okresní chovatelské přehlídky je jarní svod mladých loveckých psů, který se koná v neděli 25. dubna od 8 hodin v parkové zahradě přiléhající k Bílému domu.
"Jarní svod psů se sice koná jako odborná akce, ale je zajímavá i pro všechny další občany a hlavně pro malé diváky, kteří tak uvidí mnoho plemen mladých psů pohromadě," dodal Luboš Bartoš.
Během neděle bude navíc celé dopoledne vyhrávat pro zpestření atmosféry dechová kapela Partutovjanka.
"Naše pozvání tak platí pro všechny, kteří mají vztah k myslivosti, přírodě, psům, dobré dechovce, ale i chutnému občerstvení s napěněným pivem," poznamenal Luboš Bartoš.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.