Přihlásit

Zámek v Nebílovech zdobí parohy i parůžky (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Výstavami a různými kulturními a společenskými akcemi se k nám snažíme nalákat návštěvníky. Když už někdo přijde na výstavu, je pravděpodobné, že někteří zavítají i do zámku," říká kastelán Milan Fiala.
Jednatel oblastního mysliveckého spolku Plzeň a zároveň spolupořadatel výstavy Josef Hlaváč uvedl, že po tom, co se v roce 2008 sloučili sever a jih, pořádají takhle rozsáhlou výstavu trofejí již potřetí: "První byla v zámeckém dvoře Gigant u Stoda, druhá v zámeckém dvoře v Rochlově a letos tady v Nebílovech to bude největší akce, jelikož potrvá až do 19. května."
Podle Hlaváče budou návštěvníci 'nemyslivci' obdivovat nejspíš preparované trofeje muflonů, jelenů a daňků, zatímco myslivce uchvátí spíše nevšední úlovky a hodně velká různorodost tvaru srnčích parůžků.
Jedním z vystavujících je i Stanislav Růžek z Kralovic, který je aktivním myslivcem už 30 let. "Na výstavě mám kromě trofejí z pěti srnců, ze tří jelenů sika a jednoho muflona také svého prvního a asi i posledního uloveného jelena evropského. Stopoval jsem ho celé čtyři hodiny, než jsem ho dostal," popisuje.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.