Přihlásit

Chovatelská přehlídka trofejí z Litoměřicka (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Byly hodnoceny trofeje z honiteb v působnosti MěÚ Litoměřice, Roudnice a Lovosice. Myslivci okresu Litoměřice se mají čím chlubit. Z 1013 ulovených srnců měl nejsilnější trofej srnec ulovený Miroslavem Liscem z MS Ředhošť. Ten dosáhl 137 bodů a byl zlatý.
Šest srnců získalo stříbrné medaile a čtyři bronzové. Z devadesáti ulovených muflonů dosáhlo medailového ohodnocení 21 trofejí. Nejsilnějšího muflona ulovil Petr Horák z MS Úštecký potok.  Byl ohodnocen 215 body a získal tak zlatou medaili.
Celkem bylo uloveno 2283 kusů černé zvěře, z toho 47 kňourů. Nejsilnější kňour byl uloven v MS Lovečkovice střelcem Karlem Čepelákem (118,55 b.).
Lišek bylo uloveno 965 a šest bylo medailových. Liška ulovená Petrem Pospíšilem z MS Radouň dosáhla bodovou hodnotu 24,92 b.
Jezevců bylo uloveno 50 kusů. Nejsilnější trofej měl jezevec ulovený panem Lintnerem z MS Horní Lovoš, který dosáhl hodnotu 22,44 bodů.
Myslivci z bývalého okresu Litoměřice obhospodařují 88036 hektarů a celkově je registrováno 1260 členů. O chovatelskou přehlídku trofejí byl velký zájem nejen členskou základnou a místními příznivci myslivosti, ale byla hojná návštěvnost i ze strany chovatelů a vystavovatelů psů.
Trofeje úposuzovala hodnotitelská komise, kterou vedla Alena Vojáčková a člen ústřední hodnotitelské komise Luděk Kralíček.
Ve vydaném katalogu zjevně ubylo "červených hodnocení", což svědčí o zvýšené odbornosti členské základny myslivců a uplatňování správných chovatelských zásad.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.