Přihlásit

Myslivci odvezli z honitby kontejnery plné odpadu (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brigádnickou akci provádíme v tomto období každoročně s cílem očistit přírodu v okolí Nového Bydžova od nebezpečných odpadků a vytvořit tím kvalitní životní podmínky pro všechny druhy zvěře. Návštěvníkům Novobydžovska chceme také zpříjemnit procházky krajinou pohledem na přírodu bez odpadků.
Po dohodě s příslušným úřadem nám byly vyčleněny kontejnery, kam jsme odpad a vše, co do přírody nepatří, sváželi vlastním traktorem.
I přesto, že všichni členové sdružení a zejména myslivecká stráž věnují kontrole honitby neustálou péči, někteří občané, kteří nemají kladný vztah k přírodě a pletou si ji s popelnicí, ji neustále znečišťují. Přilehlé příkopy a svodnice byly plné domovního odpadu.
Naše myslivecké sdružení zabezpečuje každoročně návrat některých druhů zvěře do volné přírody, vytváří nové biotopy a stávající zvěři se snaží vytvořit za přispění nemalých finančních prostředků kvalitní podmínky pro její život. Rozhodně je to cesta správným směrem, jak udržet čistou přírodu pro volně žijící druhy zvěře. Proto také můžete v přírodě okolo města spatřit mnoho druhů volně žijící zvěře včetně mladých zajíčků, srnčích mláďat, bažantích či koroptvích kuřat a různorodé zpěvné ptactvo. I nadále jsme přesvědčeni, že tyto akce budeme každoročně opakovat.
Ing. Martin Novotný, předseda MS Nový Bydžov-Vrše, o. s.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.