Přihlásit

Národní myslivecké slavnosti (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na nádvoří a v okolí zámku se uskuteční již tradiční Národní myslivecké slavnosti. Jako každý rok bude největší pozornost věnována umění vábičů jelenů, kteří se již po třinácté utkají o titul mistra republiky. Na hlavní pódium budou dále pozváni myslivečtí kynologové, vábiči zvěře, sokolníci nebo myslivečtí trubači.
Specifikem letošního ročníku bude pokus o zápis do České knihy rekordů za přítomnosti komisaře z pelhřimovské agentury Dobrý den. Půjde o pokus shromáždit na jednom místě nejvíce vábičů jelenů, kterého se může zúčastnit každý návštěvník. Dosavadní rekord drží Slovensko.
Atmosféru slavností dokreslí myslivecký jarmark, jihočeská dudácká kapela, dětský koutek a nezbytné stánky s mysliveckými potřebami a občerstvením, které budou letos více než v minulosti zaměřeny na pochoutky ze zvěřiny. Vrcholem doprovodného programu před ohradským zámkem bude prezentace práce chladnokrevných koní.
Návštěvníci slavností si budou moci prohlédnout všechny stálé expozice NZM Ohrada zaměřené na lesnictví, myslivost a rybářství a dále krátkodobé výstavy: Josef Ressel - český vynálezce světového formátu, Mechy a lišejníky a výstavu uměleckého řezbáře Petra Třísky.
Začátek Národních mysliveckých slavností na Loveckém zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou je v 10 hod., předpokládaný závěr v 17 hod. Vstupné na slavnosti činí 80 Kč pro dospělé a 40 Kč pro děti. Akce se koná za každého počasí.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.