Přihlásit

Myslivci se chystají v pátek na seminář o zvěřině (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost pořádá v pátek 18. června odborný seminář na téma Zdravotní problematika zvěře a význam zvěřiny v Česku a Bavorsku," uvedla k semináři, který se bude konat v Hluboké nad Vltavou, za organizátory Zdeňka Chmelová. "Projekt je financovaný ze strukturálních fondů EU a částečně také z grantového systému Jihočeského kraje. Patří do Cíle 3 - Česká republika - Bavorsko, síť biodiverzita/lov," doplnila k akci Chmelová.
Se svým příspěvkem o aktuální situaci chorob zvěře v Jihočeském kraji vystoupí ředitel českobudějovické Krajské veterinární správy MVDr. František Kouba, viceprezident Bavorského mysliveckého svazu dr. Günther Baumer představí, jak je zajištěn odbyt zvěřiny na území Bavorska a jeho kolega dr. Josef Bauer pohovoří o vlivech biotopů a péče o zvěř na kvalitu zvěřiny. Další vystoupení se budou věnovat problematice přikrmování zvěře (MVDr. Pavel Forejtek, CSc., ze Středoevropského institutu ekologie zvěře) nebo myslivosti, jako producentu eticky, ekologicky a dieteticky hodnostné potraviny (ing. Jiří Kasina ze společnosti Myslivost, s. r. o.).
"Přednášky budou vedeny v českém a německém jazyce a simultánně tlumočeny. Předpokládáme, že to bude pro posluchače velmi zajímavé," dodala k semináři Zdeňka Chmelová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.