Přihlásit

Divočák vyběhl z příkopu, řidička už auto neubrzdila (Berounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na silnicích berounského regionu už od začátku roku zemřely desítky zvířat. Pod koly aut končí nejčastěji život kočkám, ježkům, psům, ale i divokým prasatům a srnám.
"Každý týden se na silnici vyhýbám nějakému přejetému a rozmačkanému zvířeti. Nechápu, že řidič, který má jeho mrtvolku na svědomí, ji ze silnice neodklidí. Já jednou nešťastnou náhodou srazil bažanta," uvedl k problému Antonín Štochl z Berouna. K dopravním nehodám se zvířaty dochází podle policie na silnicích nejčastěji v noci a v časných ranních hodinách. "Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti při projíždění míst, ze kterých zvěř často vybíhá, a to hlavně v nočních hodinách. Měli by jet takovou rychlostí, aby při vběhnutí zvěře do jízdní dráhy stačili zastavit. Někdy máme za den hlášeno i několik dopravních nehod se zvěří," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.
Například uplynulou neděli si poničili při střetu se zvěří auta tři řidiči. K první dopravní nehodě došlo v 01.15 hodin na komunikaci ve směru z Hostomic na Dobříš.
"Zde řidičce fiatu vyběhlo z příkopu přímo do jízdní dráhy divoké prase. Další nehoda se stala o pár hodin později v půl sedmé na komunikaci ze Žloukovic na Nižbor, kde řidiči vběhla nečekaně do vozovky srna. Jiná srna skočila do vozovky také řidiči na silnici ve směru do obce Svinaře," upozornila Marcela Pučelíková. Na divoká prasata by si měli dát pozor řidiči i na dálnici D5.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.