Přihlásit

Setkání semetínských myslivců (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Samotný lov představuje totiž pro jeho členy pouze zlomek práce v lese. Hlavní část tvoří péče o zvěř, a to především pěstování, shánění a rozvážení či roznášení krmiva, oprava krmelců a sledování stavu zvěře.
Myslivci ale také vědí, že musí být na svou činnost dobře připraveni, a to nejen teoreticky. Vědí také, že za každou svou střelbu musí být myslivec zodpovědný, musí splnit všechny požadované předpisy a musí mít pevnou ruku a dobrou mušku.
A právě na to se myslivci ze Semetína v pátek 9. července odpoledne zaměřili. Uspořádali totiž ve svém areálu na Nivce střeleckou soutěž ve střelbě na asfaltové terče, na kterou pozvali i své přátele z Ludslavic a další příznivce.
Po připomenutí všech nezbytných pravidel a tréninku následovala za účasti 12 myslivců dvoukolová soutěž. Vítězství si odnesl sice host - Ing. Stanislav Škarpa, ale ani členové místního sdružení se nemuseli za své výkony stydět.
Je však třeba dodat, že střelecká soutěž nebyla jediným bodem programu této akce. Stejně významná byla všechna přátelská setkání členů, jejich hostů i rodinných příslušníků.
Podával se vynikající srnčí guláš, který uvařil již známý "gulášový expert" semetínských myslivců - pan Josef Pekař, vydatně podporovaný celou svou rodinou.
Byla slyšet "myslivecká latina", povídalo se, zpívalo, hrálo.
Velkou radost udělal kolegům z mysliveckého sdružení svou účastí jeho nejstarší a zakládající člen pan Bedřich Hoňka. Letos se dožívá už 93 let.
Zkrátka, střelecké odpoledne na Nivce se vydařilo. Počasí přálo, vše bylo výborně připraveno hlavně díky předsedovi sdružení, panu Rostislavu Machalovi. I hosté z Ludslavic odjížděli velmi spokojeni a na oplátku pozvali semetínské zase na svou střeleckou soutěž "O pohár starosty obce", která se u nich bude konat v srpnu.
A snad jedním z největších přínosů byla hojná účast mladých adeptů myslivosti, která dává naději, že myslivecké tradice v Semetíně nebudou zapomenuty.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.