Přihlásit

Co nabízíme v myslivosti? (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jejím členem je také Asociace soukromého zemědělství ČR. V partnerských mysliveckých organizacích MU ČR jsme získali odborníky, kteří mohou pomoci řešit všechny historické problémy zemědělců s myslivostí. Z praxe víme, jak závažné jsou problémy v obsahu mysliveckého zákona i při jeho praktickém používám. Často se však setkáváme s tím, že mnozí vlastníci honebních pozemků a zemědělci - přestože zde mají zásadní rozhodovací pravomoci, neznají myslivecké právní předpisy a vlastně ani netuší, jak efektivně postupovat při naplnění svých práv.
Rozhodli jsme se, že se tento stav pokusíme změnit!

* Co tedy připravujeme?

- Operativní systém specializovaných školení o myslivosti.
- Odborné poradenské a konzultační činnosti z celého odvětví myslivosti speciálně zaměřené pro zemědělce nebo vlastníky honebních pozemků.
- Pomůžeme konkrétní radou při jednání se státní správou myslivosti.

* Komu to nabízíme?
Každému zemědělci nebo vlastníkovi honebních pozemků, kterému není jedno, co se na jeho pozemcích nebo v honebním společenstvu odehrává v souvislosti s mysliveckou činností.

* Jak to bude probíhat?

- Naši specialisté přijdou do regionů za jednotlivými zemědělci či vlastníky honebních pozemků a pomohou připravit odborná řešení přímo pro konkrétní situaci.
- Zrealizujeme školení pro jednotlivé oblasti myslivosti, která budou probíhat na jednotlivých okresech, kde o to zemědělci a vlastníci projeví zájem.
- Bude k dispozici permanentní poradenská telefonní linka, kde bude možné získat radu pro aktuální situaci a domluvit se na dalších formách řešen.
- V případě zájmu zajistíme zkoušky z myslivosti - pro získání loveckého lístku nebo zkoušky pro myslivecké hospodáře - vše speciálně připravené pro zemědělce.

Upozornění!
V roce 2013 nekončí ze zákona stávající honitby, ale pouze nájemní smlouvy na pronájem honiteb! Jedinou cestou změny tedy je prosadit se v honebních společenstvech a mít podíl na rozhodování o budoucím pronájmu honiteb na našich pozemcích. Pokud tedy chceme něco změnit, je třeba začít okamžitě pracovat na realizaci všech potřebných kroků a mít k dispozici veškeré odborné informace (co, jak a kdy udělat).
Práci za vás neuděláme, ale zajistíme vám dostatek potřebných a kvalitních informací (co a jak dělat) a v případě zájmu i nejlepší poradce a konzultanty z odvětví myslivosti! Pokud máte zájem na realizaci tohoto projektu, kontaktujte hlavní kancelář ASZ ČR. Další informace jsou i na internetových stránkách naší ASZ ČR; v časti Komoditní rady pro myslivost a lesnictví.
Členové Komoditní rady pro lesy a myslivost ASZ ČR

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.