Přihlásit

V Mikulově zazněl hlas lesních rohů (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lovecká hudba, sokolníci s dravci a třeba i herec Václav Vydra, to vše jste mohli vidět v sobotu v Mikulově v Krušných horách.
Konala se tradiční myslivecká slavnost k poctě patrona myslivců - sv. Huberta. Letos šlo v pořadí již o osmý ročník. A ikdyž počasí nebylo příliš vlídné, sešel se v Mikulově poměrně slušný počet lidí. Setkání, které zorganizovalo místní myslivecké sdružení Vápenice, odstartoval koncert lesních rohů v kostele. Průvodem se poté návštěvníci přesunuli v Mikulově pod sjezdovku, kde program pokračoval. Zpestřením letošního osmého ročníku bylo vystoupení Václava Vydry, který ukázal, že ho neživí pouze herectví, ale že výborně ovládá jezdecké koně a také o tom dokáže při besedě dobře vyprávět. Poutavé bylo také vystoupení sokolníků.
Setkání v Mikulově si získalo tradici na srpnové dny. Ato i přes skutečnost, že myslivci si svátek svého patrona připomínají až 3. listopadu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.