Přihlásit

Medvěd se promenádoval na sídlišti (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Liptovském Mikuláši se jednalo už o druhý odstřel medvěda v letošním roce, informuje v úterý agentura SITA.
Zhruba tři až čtyři roky starý medvěd vážil 74 kilogramů a na mikulášském sídlišti Podbreziny si zvykl chodit vybírat kontejnery s odpadky. Povolení na jeho odstřel platilo do konce září a lovcem, který medvěda zastřelil, se stal devětadvacetiletý Maroš Mlynarčík ze Smrečian.

Přemnožení medvědi
"Měli jsme ho vytipovaného už delší dobu a sledovalo ho více členů našeho loveckého sdružení," uvedl Mlynarčík. "Medvěda jsem uviděl na nějakých čtyřicet metrů, jak vychází z kukuřičného pole u Podbrezin. Jsem rád, že jsem pomohl městu a obyvatelům. I menší macek by určitě dokázal ohrozit lidi," dodal Mlynarčík.
Podle starosty města Jána Blcháče jsou medvědi v okolí Liptovského Mikuláše přemnoženi a obyvatelé z nich mají oprávněný strach. V okrajových částech města se jednalo o druhý letošní odstřel medvěda - první byl zastřelen 12. srpna v Demanovskej doline. Medvěd vážil 130 kilogramů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.