Přihlásit

V Rakově se střílelo na holuby (Přerovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu 4. září se areál výletiště v Rakově zaplnil myslivci z celého Mikroregionu Záhoran, který čítá celkem devět obcí: Býškovice, Horní Újezd, Malhotice, Opatovice, Paršovice, Provodovice, Rakov, Rouské a Všechovice.

Nová tradice
Právě v sobotu se zde konal první ročník mikroregionálních střeleckých závodů, které spočívaly ve střelbě na asfaltové holuby. Každá obec postavila do souboje tříčlenné družstvo. Vyhodnocen byl nejlepší střelec, ale také obec a myslivecké sdružení, kterých je na Záhoranu celkem šest.
Nejlepším střelcem se stal Břetislav Wagner z Opatovic, který hájil barvy Mysliveckého sdružení Opatovice - Rakov, druhé místo patřilo Milanu Novákovi z Horního Újezda a třetí Ivanu Šimonovi z Malhotic.
Co se týká celkového hodnocení obcí a mysliveckých sdružení, prvenství v obou případech získali právem myslivci z Býškovic. V hodnocení obcí se na druhém místě umístil Horní Újezd a na třetím Paršovice.
U mysliveckých sdružení druhé místo obhájili myslivci z Mysliveckého sdružení Opatovice - Rakov a třetí z Mysliveckého sdružení Záhoran Všechovice - Provodovice. Příjemnou atmosféru závodů dokonale navodily i myslivecké speciality, takže i diváci si přišli na své, a to i přes nepříznivé deštivé počasí.
Akci pořádalo Myslivecké sdružení Opatovice - Rakov ve spolupráci s mikroregionem Záhoran za finanční podpory z Olomouckého kraje.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.