Přihlásit

Trubačům tleskalo plné Rudolfinum (Nové Přerovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dovolte mi, abych se s vámi podělila o jeden obrovský, nádherný a již vánoční zážitek. V neděli 5. prosince jsem se připojila s ostatními manželkami k našim trubačům VLS Lipník nad Bečvou, abychom vyrazili do Prahy, kde měli hrát společně s dalšími členy Klubu trubačů ve slavném Rudolfinu na slavnostním koncertu "České myslivecké Vánoce".
Jednalo se o ryze loveckou hudbu, kterou prezentovalo 80 trubačů, doplňoval je ženský pěvecký sbor Canzonetta, který zpíval při jejich doprovodu Hubertskou mši, dalšími účinkujícími byl naprosto úžasný dětský lidový soubor Notičky. Pslova se ujala Pavlína Filipovská, jejíž velmi milý, inteligentní a dojemný projev vehnal nejen ženám, ale i mnoha mužům v zelené uniformě slzy do očí.
V nádherném prostředí Rudolfina, v této slavnostní chvíli a to vše umocněno dobou adventu a dokonce pěkně zasněženou Prahou, nám běhal mráz po zádech a při zaplněnosti více než tisíce míst v Dvořákově síni jsme téměř ani nedýchali a slyšeli byste pírko spadnout na zem.
V tomto okamžiku si uvědomíte, že jste na toho vašeho muže opravdu pyšní, a přesto, že se my ženy často zlobíme, že jsou chlapi stále pryč, někde hrají, zkouší, nacvičují, jezdí na hony, troubí hubertské mše desetkrát za sezonu, stále nejsou doma atd., musím (doufám, že za všechny ostatní manželky a přítelkyně) uznat, že ten život naplňují opravdu bohulibou činností, a když potom slyšíte a vidíte mnohaminutový potlesk diváků, kteří vzdávají čest vestoje a aplaudují znovu a znovu, jste náramně hrdí na toho "svého" muzikanta, jeho přátele, kolegy a říkáte si, jen aby to takhle vše ve zdraví bylo i nadále.
Takže milé čtenářky a vážení čtenáři, přeji vám všem, abyste i vy měli spoustu podobných zážitků a samozřejmě v tomto předvánočním čase abyste si našli chvíli na nějaký pěkný koncert, divadlo, vánoční vystoupení vašich dětí, nebo jen tak se projděte a nasávejte tuto předvánoční atmosféru. Přeji všem pohodu, klid a radost ze života. A "kluci a holky trubačský", děkuji.
Mgr. Hana Kelnarová, Kovářov-Potštát

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.