Přihlásit

Na Knížecím honu vařili historické menu (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vrátit se v čase zpátky do doby knížat, kdy ještě kroměřížský Arcibiskupský zámek sloužil jako letní sídlo olomouckých arcibiskupů, mohli v pátek 14. ledna lidé v Kroměříži. Konal se tam totiž Knížecí hon, který připravila správa zámku ve spolupráci s chropyňskou společností zabývající se stravováním a také s Okresním mysliveckým spolkem ČMMJ Kroměříž.
"Návštěvníci se dozvěděli, jakou zvěř ulovila knížecí společnost olomouckého arcibiskupa v okolních revírech, čím pohostila honce a jak asi vypadala slavnostní tabule z právě ulovené zvěře a samozřejmě také jak tato knížecí večeře chutnala," přiblížila mluvčí Národního památkového ústavu Kroměříž Dagmar Šnajdarová. Poté, co byl knížecí hon v odpoledních hodinách slavnostně zahájen, přišel na řadu výřad zvěře. "Zájemci také mohli shlédnout přípravu slavnostní tabule na vlastní oči. Zvěřinové menu z historických receptur i ochutnali," doplnila Šnajdarová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.