Přihlásit

Před stoletým plátnem pózovali myslivci (Českokrumlovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Český Krumlov
Mezi ostatními páry, které se o uplynulém předvalentýnském víkendu přišly do českokrumlovského Musea Fotoateliér Seidel vyfotit v dobovém společenském oděvu a s růžemi v rukou, působila rodina Kubíčkových z Hrdějovic doslova jako zjevení.
Před plátno s romantickým motivem, které při své práci používal už před sto lety legendární českokrumlovský fotograf Josef Seidel, se totiž osmačtyřicetiletý Vladimír Kubíček spolu s dcerou Kateřinou a synem Janem postavil v mysliveckém. A aby výsledný dojem byl dokonalý, jako kulisu si Kubíčkovi přinesli trofej divočáka, kterého Vladimír před dvěma lety ulovil spolu s osmiletým münsterlandským ohařem Lordem. Ten spolu s dvouletým drsnosrstým jezevčíkem Valdou při fotografování rovněž nechyběl.
"Focení jsme zamýšleli jako dárek pro manželku Vladimíru k naší stříbrné svatbě. Žena ale onemocněla chřipkou, a tak to zbylo na nás," vysvětlil Vladimír, jenž se lovu věnuje od doby, kdy vlastní Lorda. "Je to šampión, má mezinárodní zkoušky. Ale jakožto ohař se hodí hlavně na lov drobné zvěře, takže kachen, bažantů či zajíců dostal už nepočítaně. Tento divočák je náš největší úlovek," ukazoval pyšně Vladimír.
Své děti vzal do ateliéru s sebou proto, že mají na skonu kapitálního kance také svůj podíl. "Vydatně totiž pomáhali s výcvikem Lorda," vysvětlil Vladimír Kubíček, který se o valentýnském fotografování v muzeu Seidlových dozvěděl z Deníku.
"Přetím jsem ani netušil, že tu tak krásně zrekonstruovaná stavba je. Focení jsme chtěli spojit i s prohlíkou muzea, ovšem se psy to není možné. Ale když už jsme tady, rovnou jsme si vzali i civilní dobové oblečení, abychom měli více fotek," vysvětlil Vladimír Kubíček.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.