Přihlásit

Šumavský park představí loňské parádní trofeje (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

VIMPERK
Nejvýznamnější loňské lovecké trofeje ze Šumavy představí správa národního parku na výstavě, která se uskuteční od úterý 22. do čtvrtka 24. března v sále hotelu Zlatá Hvězda ve Vimperku. K vidění zde bude zhruba 130 kusů paroží.
"Součástí 18. ročníku chovatelské přehlídky trofejí zvěře z národního parku jsou i dvě odborné přednášky. Návštěvníci budou moci zhlédnout paroží ulovených srnců, jelenů i trofeje divokých prasat," uvedla mluvčí správy parku Jana Zvettlerová. Součástí expozice budou trofeje devadesáti jelenů, třiceti srnců a deseti divočáků. "Zajímavostí přehlídky budou jistě trofeje a vývojová řada shozů dvou nejstarších jelenů ve věku 18 a 24 let," poznamenala Zvettlerová.
Ve středu 23. března bude přehlídka doplněna od 16 hodin odbornými přednáškami veterináře Lubomíra Nezbedy na téma ošetření ulovené zvěře a manipulace s ní a Petra Joo na téma příroda a lov v Magadanské oblasti. Vstup na prohlídku výstavy a také doprovodný program budou zdarma.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.