Přihlásit

Přednáška se zaměří na šelmy v české přírodě (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlice
Mohou být vlci, rysi a medvědi nebezpeční návštěvníkům českých hor a lesů? Na tuto i další otázky, které se týkají výskytu šelem v naší přírodě, odpoví čtvrteční přednáška Rys za naším plotem aneb velké šelmy v české krajině.
V jídelně domažlického gymnázia ji 24. března od 17 hodin pořádá Environmentální informační centrum Domažlice.
" Návštěvníci se dozví, jaký je aktuální stav výskytu vlků, rysů a medvědů v České republice i jaký mají velké šelmy význam pro přírodu," popsla některá z dalších témat pořadatelka Kateřina Groesslová z libosvárské organizace Českého svazu ochránců přírody.
Přednášet bude Kateřina Ulmanová, organizátorka rysích hlídek na Šumavě, která pohovoří i o tom, jak se chránit proti útokům na domácí zvířectvo.
"Těšit se můžete také na promítání filmu Vlci v Lužici, v němž kamera Sebastiana Körnera zachycuje život vlků v německé Lužici nedaleko polských a českých hranic," zve Groesslová. Snímek zachycuje unikátní záběry dvou smeček volně žijících vlků v kulturní krajině obývané lidmi, doplněné také záběry z amerického Yellowstonského národního parku. Vstup na přednášku je zdarma.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.