Přihlásit

Střelec masakruje jeleny, střílí jim do řitního otvoru (Šumperský a jesenický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jeseník
Po zvrhlém pachateli, který na Jesenicku otřesným způsobem usmrtil tři kusy vysoké zvěře, pátrají jeseničtí kriminalisté. Střelec zabil tři jeleny evropské v oboře chovné farmy a to zvláště zákeřným způsobem. Střílel totiž do řitního otvoru, takže zvěř v bolestech umírala řadu dní, žádná střelná rána totiž nebyla vidět.
"S takovým závažným případem týrání zvířat jsme se ještě nesetkali. Zvířata umírala velmi trýznivým způsobem. Pachatel je zákeřný, protože zvířata střílí do takového místa, že střelné poranění není patrné. Projektil totiž poškodí přímo vnitřní orgány. Jelen a laně tak uhynuli na vnitřní sepsi," sdělila mluvčí jesenické police Tereza Neubaerová. Pachatel se zaměřil na farmu dvaašedesátiletého majitele, který prvního mrtvého jelena našel v únoru.
Chovatel se nejdříve domníval, že zvíře zemřelo přirozenou smrtí. Tělo zvířete dal jako potravu pro psy svým známým. Ti při porcovaní našli ve vnitřnostech jelena projektil malé ráže. V polovině dubna stejným způsobem uhynuly dvě laně. Ty byly navíc březí.
"Když mrtvá zvířata chovatel vyvrhl, našel uvnitř kromě projektilů i živá mláďata, kterým ještě tloukla srdce, ale již neměla šanci na přežití," dodala mluvčí policie.
Zvířata mohla v bolestech umírat od jednoho do dvou týdnů. Motiv brutálního střelce policisté neznají, nevylučují, že ho vede snaha majiteli obory uškodit. Pachateli za trestný čin týrání zvířat hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.