Přihlásit

Děti z Přerovska soutěžily v poznávání přírody (Přerovský a hranický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hranice
Děti z mysliveckých kroužků z Hranic, Partutovic, Týna nad Bečvou a Kozlovic soutěžily v sobotu v areálu pohostinství Na Střelnici. Organizátoři pro ně připravili několik soutěžních disciplín zaměřených především na poznávání přírody.
Do Hranic zavítaly také děti z Hutiska Solance, Šternberka a tři zástupci až z Německa. Tradiční akce pod názvem Zlatá srnčí trofej je vyvrcholením celoroční práce Kroužku mladých myslivců, který působí při Domu dětí a mládeže v Hranicích.
"Děti máme rozděleny do tří skupin podle věku. Ti nejmladší předškoláci a žáci první třídy jen poznávají zvěř a přírodu, ostatní píší i test a mohou si vyzkoušet střelbu z malorážky," uvedl vedoucí kroužku Bohuslav Dvořák.
Náplní kroužku je především láska k přírodě. V zimě jsou členové rozděleni do dvojic a mají na starost, aby v krmelcích bylo vždy dostatek krmení pro strádající zvěř. Mladí myslivci se scházejí každou sobotu dopoledne, nejmladší člence jsou 4 roky, nejstarší chodí do 9. třídy.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.