Přihlásit

Ve Sloupnici soutěžili mladí přátelé přírody (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroužek mladých přátel přírody při Základní škole ve Sloupnici ukončil v pátek 17. června školní rok vědomostní soutěží. Myslivci Mirek Vašina z MS Březina České Heřmanice a lesník Václav Jiráček z MS Háje Sloupnice ve spolupráci s dalšími myslivci za přítomnosti rodičů v přízni místních sponzorů strávili v myslivecké klubovně U Mudáka na Džbánovci pěkné odpoledne.
Zahájení a ukončení soutěže doprovázeli loveckými fanfárami trubači. Děti, převážně z 1. stupně základní školy, prokázaly obdivuhodné vědomosti při určování rostlin, stromů, zvěře a plemen loveckých psů. Mohly se dokonce pomazlit s početnou rodinkou osmi štěňátek hnědých a černých běloušů německé krátkosrsté ohařky Lady z Knollovy školy.
Kroužek pravidelně navštěvovalo 18 dětí, soutěžit jich přišlo dokonce 19. Všechny obdržely pamětní diplomy a drobné upomínkové předměty. Z okresního kola, které se uskutečnilo počátkem června ve Skořenicích, postoupil ze sloupenského kroužku do celostátního finále Luboš Jiráček. Nejvíce vědomostí ve sloupenské soutěži prokázal páťák Jakub Vašina. Při loučení si děti slíbily, že se po prázdninách do kroužku opět přihlásí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.