Přihlásit

V Krči žijí i mufloni (Metro)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Praze narazíte na stejné druhy zvěře jako na venkově. Nejvíc je bažantů, prasata jsou přemnožená
Scházíte z Letenských sadů k Vltavě a v kaluži uprostřed chodníku vysedává divoká kachna. Vypadá spokojeně, nebezpečí jí ale hrozí od volně pobíhajících psů.
S kachnou ale ani městská policie nehne. Vyslaná hlídka prý zjistila, že pták není raněný, a tudíž s tím nemůže nic dělat.
Potkat divokou zvěř lze ale i na více neobvyklých místech. "Jednou jsem osobně zaznamenal párek koroptví u Nuselského mostu na trávníku před hotelem Corinthia," vybavuje si Josef Pubal z Českomoravské myslivecké jednoty.
V Praze ale narazíte třeba i na srny, muflony nebo divoká prasata, a to nejen v "oficiálních" honitbách. Divočáci jsou tak přemnožení, že s povolením je možné je střílet i mimo honitby. Oproti kolegům z venkova si ale pražští myslivci musejí dávat o něco větší pozor.
"Myslivci musí mnohem více znát místní podmínky včetně terénu a přísně dbát na dodržování bezpečnostních pravidel při zacházení se střelnou zbraní," říká Martin Hruška z magistrátního odboru myslivosti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.