Přihlásit

Podívejte se na lovecké trofeje i zbraně a Řád zlatého rouna (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Barokní zámek s kaplí, který sloužil rodu Lichtenštejnů jako "rodinný domek", je dominantou Valtic.
Celkem je zde zpřístupněných sedmnáct místností. Barokní a rokokové zařízení zámeckých pokojů poskytuje představu o tom, jak si v sedmnáctém a osmnáctém století žili bohatí šlechtici.
Návštěvníci zhlédnou instalaci představující cenné předměty z lichtenštejnského majetku a připomínající významné návštěvníky a obyvatele zámku - císaře Františka Josefa I. smanželkou Elizabeth, kancléře Metternicha či knížete Josefa Václava Lichtenštejna.
Druhý prohlídkový okruh představuje výstavu Rytíři Řádu zlatého rouna na Moravě. Součástí expozice jsou kromě jiného dva originály Řádu zlatého rouna a dva zlaté komornické klíče. Největší atrakcí okruhu je obří plátno, které pochází z osmnáctého století a zachycuje rodinu knížete Lichtenštejna - někdejšího majitele zámku.
Od letošního roku zámek zpřístupnil nové dva knížecí sály rodu Lichtenštejnů, lovecký sál a sál s knihovnou.
V loveckém sále si návštěvníci prohlédnou kromě trofejí a zbraní i různé historické kuriozity. Knihovna posledního moravského zemského prezidenta Jaroslava Mezníka (1884 až 1941) představuje přes 1100 svazků knih.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.