Přihlásit

Která šelma zabila na Kozubové statného berana? (Horizont)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kozubová
Statný beran, který se pásl těsně pod vrcholem Kozubové, nepřežil v sobotu útok šelmy. Myslivci i ochranáři teď dumají, zda se jednalo o vlka, rysa či medvěda. Zarazil je totiž způsob, jakým bylo zvíře usmrceno.

Podle prvotních odhadů a stop krve ho šelma zabila úderem do hlavy, což by vzhledem k síle, jakou musela vyvinout, odpovídalo útoku medvěda.
Ovce měla vyžranou pouze zadní část těla, čili se dalo předpokládat, že se predátor k hostině zase vrátí. U berana se ihned nainstalovala fotopast a Jan Stýskala z Hnutí Duha strávil celou noc ze soboty na neděli opodál na posedu. Zatím marně. Prázdná byla ráno i karta z fotopasti. Stopy kolem berana identifikovat nešly kvůli vysoké trávě a suchu v okolním lese. Nicméně všichni s napětím čekají dál, zda si šelma nepřijde svůj úlovek dožrat v některém z dalších dní.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.