Přihlásit

Na Sovinci se představí dravci (Týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sokolnické besedy a lov atrapy kořisti dravými ptáky spolu s netradičními prohlídkami hradu po sokolnicku čekají všechny ty, kteří o nastávajícím víkendu navštíví hrad Sovinec.

Jedna z posledních celodenních akcí roku na hradu Sovinci probíhá od soboty 17. do neděle 18. září, pořadatelé z bruntálského muzea a sdružení Dědictví ji nazvali Jestřáb potulného trubadúra. Užít si do sytosti sokolnické ukázky výcviku a příletů dravých ptáků, lov atrapy kořisti a sokolnické besedy nebo fotografování s dravými ptáky na ruce si můžete užít po oba dny v čase od 9.15 do 18 hodin, kdy hrad své brány zavírá.
Po oba víkendové dny je pohyb hradem neomezený, prohlídky probíhají s průvodci ve středověkých kostýmech. Vyloučeny nejsou ani netradiční prohlídky hradních zákoutí a dělové věže. Kdo má rád boj, může se podívat na šermířské a divadelní scénky. Na místě se dají zakoupit řemeslnické výrobky a upomínkové předměty, a jak pořadatelé slíbili, na zub jsou připraveny Čichačovy koláčky a Toníkovy klobásy.
Doprovodný program zajistí hudební skupiny Rabussa. Vystoupení Potulný trubadúr jako méně známé pásmo renesančních písní začíná v 11.20 hodin, letošní premiéra vystoupení Víno, meč, růže ve 13.30 hodin a ohlédnutí za desetiletou tvorbou skupiny, pásmo složené především z lidových textů ze Záhoří si můžete užít od 15.30 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.