Přihlásit

Srnky odpuzují, zloděje naopak přitahují (MF Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zvěř odpuzují, ale zloděje přitahují. Pachové ohradníky.

Že se u nás krade všechno, co má alespoň trochu hodnotu a není přišroubované (pokud dotyčný nemá šroubovák), jsme si asi už zvykli. Že si ale lidé od silnic berou kůly s pěnou napuštěnou medvědím nebo rysím pachem, to už mi hlava nebere.

Zvlášť, když to podle odborníků nemá žádný význam, protože ze zahrady to dlouhodobě zvěř nevyžene. Osobně jsem na silnici zažil střet jenom se zajícem (budiž mu země lehká), i tak mi ušák nechal na autě pěknou připomínku svého tragického úmrtí. Byl jsem ale svědkem nárazu bavoráku do srnky. A nechtěl bych to zažít, auto nejelo zrovna pomalu a náraz jej pocuchal od kapoty až po střechu. Místo aby byli lidé vděční, že se něco dělá proto, aby k takovým karambolům nedocházelo, zase to někdo ukradne nebo aspoň zničí. Chtělo by semi napsat, že bych mu přál nějaký podobný zážitek, ale chudák to zvíře.

Nemyslím divočáka, srnku nebo jinou lesní faunu. Mám na mysli to hospodářské zvíře zbavené schopnosti reprodukce za volantem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.