Přihlásit

Stráním patří přes tisíc hektarů (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Členové mysliveckého sdružení z Rokycan o víkendu bilancovali. Je jich dvaadvacet

 

Rokycany – O zhruba jedenáct hektarů se ve své honitbě stará pouhých dvaadvacet členů mysliveckého sdružení Stráně Rokycany. V závěru týdne se ohlédli za letopočtem 2011 a zároveň se seznámili s nejdůležitějšími akcemi roku letošního.

„Máme ve své péči pozemky pod dálnicí. Kolem bývalé státovky až do Svojkovic a na opačném konci Rokycan směrem Čilina nebo Příbramka,” uvedl předseda organizace Josef Danielka. Příznivcům Hubertova cechu dělají starosti divoká prasata, která často míří do blízkosti zmíněných silnic.

Pokud jde o letošek, je v plánu údržba klasických mysliveckých zařízení. Tedy krmelců, posedů, atd. Kromě toho ale nadšenci ze Strání hodlají obnovit lávku ve Vrbátkách, což je území pod malou Čilinou.

Součástí sněmování bylo ocenění jubilanta Václava Trykara. Myslivecké vyznamenání mu předala jednatelka okresního spolku Světlana Vlnová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.