Přihlásit

Na návštěvě lesní obory ve Skalici viděli zvířata pěkně z blízka (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po delší časové odmlce a předchozí dohodě s panem Jaroslavem Tatarkovičem jsme dne 7. března s uživateli Denních a pobytových sociálních služeb, p.o. v České Lípě vyrazili vlakem do Skalice u České Lípy, kde jsme navštívili jeho lesní oboru.

I když ráno bylo mrazivé,na cestu nám příjemně svítilo sluníčko. Asi po kilometrové procházce od vlaku jsme došli k oboře, kde nás již čekal pan Tatarkovič, naložil krmení pro jeleny a daňky a za přispění uživatelů je zvěři rozdělil. Tak se nám podařilo je pozorovat z bezprostřední blízkosti. Pan Tatarkovič dokázal velmi zaníceně hovořit o jelenech a daňcích, o jejich životě v oboře, jakou potravu pro ně zajišťuje, o jejich chování, vycítění nebezpečí, jak se chovají ve vyhrocených situacích – např. při povodni, silném větru. Přiblížil, co starost o oboru přináší – stálá kontrola ohrady, aby zvěř neutekla, spolupráce s veterináři apod. Předvedl, jak jeho vycvičený pes přináší paroží, které jeleni a daňci shodí. Díky velké obětavosti, se kterou se pan Tatarkovič o zvěř stará, jsme si odnesli z této akce mnoho zajímavých informací, pořídili pěkné fotografie do kroniky a zároveň přijali pozvání přijet opět do obory v době říje.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.