Přihlásit

Myslivci se radují. Jejich lovečtí psi ve zkouškách uspěli, neprošel jen jeden (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dražejov – V sobotu 12. května se v honitbě mysliveckého sdružení Banín Dražejov konaly zkoušky vloh loveckých psů.

V letošním roce Myslivecký spolek Banín Dražejov pořádalo již čtvrtý ročník. Díky kladným ohlasům z předchozích ročníků byl o zkoušky ze strany vůdců velký zájem. Okresní myslivecký spolek Strakonice musel uspořádat zkoušky dvoje. Zkoušek pro malá plemena – teriéry, jezevčíky, slídiče a retrívry se zúčastnilo patnáct vůdců. Zkoušky pro ohaře absolvovalo taktéž patnáct vůdců.

Zkoušky byly zahájeny souborem Pootavských trubačů. Vůdce, rozhodčí a koronu přivítal v honitbě Mysliveckého sdružení Banín Dražejov ředitel zkoušek a předseda Mysliveckého sdružení Karel Bernas.

K posuzování byli delegováni rozhodčí z okresů Strakonice, Písek a České Budějovice. Během zkoušek nebyl ze strany vůdců podán žádný protest. Zkoušky dokončilo dvacet šest psů, tři vůdci pro indispozici psa zkoušky odvolali a jeden pes ve zkoušce neobstál.

Ve skupině ohařů dokončilo zkoušky devět psů v I. ceně, jeden v ceně II. a dva psi v ceně III. Vítězem se stal zkušený vůdce Jan Kotlík ze Strakonic s fenou německého krátkosrstého ohaře Megi od Borovanské tůně.

Ve skupině malých plemen ve zkoušce obstálo celkem čtrnáct psů, z toho třináct v I. ceně a jeden ve III. ceně. Na nejvyšší stupeň vítězů si stoupl Rostislav Svoboda z Dobevi a německý lovecký teriér Horn Merom.

Zkoušky byly ze strany Mysliveckého spolku Dražejov perfektně připraveny. Proběhly bez problémů, námitek, protestů, v duchu dodržování mysliveckých tradic a za bezvadného vedení jednotlivých skupin členy mysliveckého sdružení. Díky připravenému zázemí ze strany sdružení proběhly i přes nepříznivé počasí ke spokojenosti všech zúčastněných.

Další kynologickou akcí bude 23. června bezkontaktní norování jezevčíků a teriérů na umělé noře v Drahonicích. Začátek je v osm hodin.

Tamtéž se budou konat nácviky na zkoušky, a to od 27. května každou neděli vždy od osmi hodin.

**

Výsledky

– Zkoušky dokončilo dvacet šest psů, jeden ve zkoušce neobstál.

– Ve skupině ohařů zvítězil zkušený vůdce Jan Kotlík ze Strakonic s fenou německého krátkosrstého ohaře Megi od Borovanské tůně.

– Ve skupině malých plemen se vítězem stal stal Rostislav Svoboda z Dobevi a německý lovecký teriér Horn Merom.

Myslivecký sněm

Okresní myslivecký sněm Českomoravské myslivecké jednoty Okresního mysliveckého spolku Strakonice se koná ve čtvrtek 24. května od 16.00 hodin v salonku restaurace Palermo na Křemelce ve Strakonicích. Jednání bude probíhat dle § 11 stanov Českomoravské myslivecké jednoty, o. s.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.