Přihlásit

Myslivci vystavili loňské paroží (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Čkyně – V sobotu 19. května Okresní myslivecký spolek Prachatice ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Čkyně Háje uspořádal v rámci chovatelské přehlídky trofejí 2012 od 13 hodin slavnostní odpoledne v Obecním sále ve Čkyni.

Přesně v jednu hodinu zazněly slavnostní myslivecké fanfáry v podání mysliveckých trubačů pánů Charváta a Uchytila. Slavnostní odpoledne zahájil předseda Okresního mysliveckého spolku Prachatice Ivan Štětina společně s mysliveckým hospodářem MS Čkyně Háje Miroslavem Holečkem. Následovalo velmi příjemné a milé vystoupení dětí ze Čkyně a poté pan Ivan Štětina s pomocí Jany Gabauerové provedli vyhodnocení dětské soutěže VII. ročníku „Prázdninové zážitky z přírody” 2011 a 5 žákyním ze ZŠ Lhenice za jejich obrazy, které byly zaměřené na přírodu, předali diplomy a věcné ceny.

Po tomto začal pod vedením obou jmenovaných akt nejslavnostnější, a to předávání mysliveckých vyznamenání. Celkem bylo na návrhy uživatelů honiteb, především mysliveckých sdružení, oceněno 20 myslivců a na návrh OMR celkem 4 myslivci. Byly uděleny 2 věrnostní medaile a 2 čestná uznání a propůjčeno 17 vyznamenání „Za zásluhy o myslivost III. stupně – bronzový odznak a 3 vyznamenání „Za zásluhy o myslivost II. stupně – stříbrný odznak.

Celou akci, kterou ukončili trubači, lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť myslivecká vyznamenání přebírali především starší myslivci a to často k významným životním výročím.

Pro toto slavnostní odpoledne byly ze strany MS Čkyně Háje vytvořeny ty nejlepší podmínky. A pozadu nezůstalo ani občerstvení v místním pohostinství.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.