Přihlásit

Výroční myslivecká konference v sídle Libereckého kraje (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pod záštitou krajského radního Jaroslava Podzimka se v sobotu 16.června v Krajském úřadu Libereckého kraje uskuteční výroční Myslivecká konference.

Konferenci pořádá Okresní myslivecký spolek Liberec ve spolupráci s Libereckým krajem a Okresní agrární komorou pro Jablonec nad Nisou a Liberec.

"Konference je určena všem mysliveckým hospodářům, myslivcům a přátelům myslivosti a ochrany přírody. Program je pro tento ročník zaměřen z velké části na chov spárkaté zvěře, ale probírat se budou také aktuální témata myslivosti," zve na akci radní.

O preventivních opatřeních v chovech volně žijících zvířat a výživě zvěře bude přednášet doc. Daniela Lukešová z ČZU v Praze,  a Jolana Kukaňová. Vladimír Bádr pojedná ve svém příspěvku o laboratorním stanovení a vizuálním odhadu věku ulovené zvěře.

"Tyto odborné příspěvky by měly myslivecké veřejnosti připomenout již známé postupy a představit nové poznatky v péči o zdravotní stav zvěře a pomoci správně určit věk ulovené zvěře," vysvětluje Podzimek.

JUDr. Jiří Kšica, předseda organizačně právní komise ČMMJ, se soustředí na aktuální téma, kterým je problematika uzavírání nájemních smluv na honitby. Držitelé i uživatelé honiteb tak dostanou kompletní informace k  uzavírání nových smluv o nájmu honiteb pro nastávající období.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.