Přihlásit

Buď jako Robinson, či myslivec (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rodiče mohou dětem vybrat zajímavé tábory. Mladí myslivci budou střílet z malorážky

Královéhradecko
Snad žádný letní tábor není nezajímavý. Děti se tu většinou naučí věci, které neznaly. Jak jsme zjistili, většina táborů ceny oproti loňskému roku neměnila.
Platí to také pro myslivecký tábor, který pro dvaatřicet dětí organizuje Okresní myslivecký spolek Hradec Králové. "Tábor máme od 30. června do 14. července u rybníka Šanovec mezi Bělečkem a Krňovicemi. Celý tábor se věnuje myslivosti a ekologii. Děti se například vydají na posedy, budou poznávat jednotlivé stromy, odlévat stopy zvěře nebo střílet z malorážky. Zároveň budou soutěžit o Zlatou srnčí trofej," řekla jednatelka Okresního mysliveckého spolku v Hradci Králové Vlaďka Kolářová.
Jak dodala, děti budou ve stanech s podsadou a rodiče za jejich pobyt zaplatí čtyři tisíce korun. "Ceny jsme nezvyšovali. Po pravdě řečeno je o náš tábor takový zájem, že ho máme již vyprodaný," dodala Vlaďka Kolářová.
Dům dětí a mládeže z Třebechovicích pod Orebem má v areálu Hrádek tábor, který je motivován příběhem Robinsona Crusoa. "Děti se od 17. do 26. srpna naučí rozdělávat oheň, vrátit se do tábora podle mapy, vařit v přírodě na klasickém ohni. Vyrobí si také model loďky, sluneční hodiny nebo si ušijí trosečnický oblek," prozradila Naďa Nováková z třebechovického domu dětí a mládeže. Podle ní se ale s loňským rokem nedá letošní tábor srovnávat, protože byl věnovaný úplně jiným věcem. "Tábor stojí tři tisíce dvě stě korun a je již vyprodaný," dodala Naďa Nováková.
Ceny neměnil ani královéhradecký dům dětí a mládeže. Na prázdniny mají nachystáno hned pět táborů, většinou pro určitou skupinu dětí. Například úvodem červencem mohou děti, které se zajímají o elektroniku a radové spojení, prožít týden v Orlických horách. Další tábor je všeobecně technický.
"Děti si v Jedlové v Orlických horách užijí noční táborovou hru, střelbu ze vzduchovky nebo stolní tenis. Máme pro ně pochopitelně připraveny i další aktivity, aby se nenudily," uvedl Václav Kohout z hradeckého domu dětí a mládeže. Oba stojí 2800 korun. Rodiče ještě mohou využít možnost několika volných míst.
Další dva tábory, které jsou od 16. do 27. července, budou patřit především sportu. Děti si tu vyzkoušejí nejrůznějšíhry. Tyto tábory stojí 3600 korun a uskuteční se v Albrechticích. Zároveň jsou v domě dětí a mládeže od koncem července do konce srpna příměstské tábory. Například ten od 6. do 10. srpna se bude věnovat výletům za poznáním regionu. Děti si tak prohlédnou Hrubou Skálu, Kuks, železniční muzeum v Jaroměři, krňovický skanzen nebo zámek Hrádek u Nechanic. Zajdou na hradecké koupaliště Flošna a navštíví i koupaliště v Lodíně.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.