Přihlásit

Anonym žaluje radě na pracovníka Loketských městských lesů (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na anonymní vyhrožování jsem už zvyklý, říká vedoucí polesí Jaroslav Adámek

Loket
"Pracovník tuneluje Loketské městské lesy (LML), zasáhněte, městská rado!" Podobně by se dal shrnout obsah anonymního psaní, které dorazilo na loketskou radnici. Autor v něm upozorňuje na údajné nekalé praktiky v LML a zejména na vedoucího polesí Kozí hory Jaroslava Adámka. "Pan Adámek měl neomezené pravomoci v prodeji dřevní hmoty a dodnes je má. Nestandardní postup: naloží se kamion odběratele a přímo v lese odběratel platí hotově do rukou pana Adámka. Jako další případ uvádím myslivost, kterou má několik let u této firmy rovněž na starosti pan Adámek. Jsou výrazné nesrovnalosti v ulovené trofejové zvěři, která byla ulovena, zaplacena a vykázána. Dále jsou nesrovnalosti ohledně natláček (způsob společného lovu, pozn. redakce) pro hosty, kterým je účtována plná taxa, která později není odvedena na LML," píše anonym, jenž apeluje na včasný zásah městské rady. "Aby dále nedocházelo k cílenému tunelování Loketských lesů. Pevně věřím, že dojde k nápravě a zlepšení kontrolních mechanismů u této organizace v zájmu občanů a voličů města Lokte," uzavřel neznámý autor. Jaroslav Adámek je podle svých slov na podobné vyhrožování už zvyklý. "Situace je taková, že za dvacet let jsem vzhledem k povaze své profese určitě musel někdy udělat rozhodnutí, které ne každému bylo po vůli. Anonymních vyhrůžek,telefonů a SMS už jsem dostal mnoho, hlavně poté, co jsme někoho nezaměstnali, chytli pytlačit nebo krást dřevo. Další vyhrožující skupinou jsou lidé nerespektující zákazy vjezdu, táboření na zakázaných místech a nenávidící těžbu dřeva v lesích," říká Adámek s tím,že například jen během minulého týdne byli zadrženi dva zloději při krádeži dřeva. V sobotu pak policie ve tři hodiny ráno zadržela další. Také s pytláky mají lesníci velké problémy. "Zhruba před měsícem bylo v oboře Hory upytlačeno několik kusů trofejové zvěře, ale policie je bezmocná. Je smutné, že musím denně poslouchat pomluvy i nahajné, kteří si plní naprosto svědomitě a oddaně svoji práci, a za to jsem jim velmi vděčný. Pokud se prodává dřevo za hotové, podle nařízení vedení LML jsme u toho vždy dva, hajný a odbytář, nebo hajný a já. Co se týče myslivosti a poplatkových lovů, jsou k dispozici katalogy a lovečtí hosté ulovenou trofejovou zvěř vždy platí fakturačně," upřesňuje dále Adámek.
Myslivost byla a podle jeho slov stále je předmětem vždy přísné kontroly ředitele a státní správy. "Msta a nenávist se za poslední léta bohužel staly normou. Je snadné někomu způsobit úmyslně bolest. Myslím, že je načase, aby lidé k sobě začali hledat cestu, protože společnost je na tom velmi zle,"uvedl Jaroslav Adámek.
K údajnému tunelování se vyjádřil i bývalý starosta a současný jednatel LML Jaroslav Hlavsa. "Problém není v panu Adámkovi, protože podobné pomluvy se netýkají pouze jeho. Jsou nebo byly vypouštěny prakticky na všechny vedoucí pracovníky lesů. Ve válečné terminologii se tomu tuším říká "kobercový nálet". Pan Adámek je především prvotřídní provozák, který dosahuje skvělých výsledků na všech svěřených úsecích. Hospodské kecy nějakého anonymního přiblbla by v zájmu občanů a voličů neměly být vůbec prezentovány, natož vyslyšeny," dodal Hlavsa.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.