Přihlásit

Preparátoři dokončili žirafu (Nový život)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šakvice - V preparátorské dílně Radomíra France v Šakvicích dokončili práci na největší letošní zakázce - vycpané žirafě. Měří bezmála pět a půl metru. Nejnáročnější zakázkou firmy ale nadále zůstává slon dokončený loni.
Obě zvířata si nechali v Šakvicích vycpat lovci z Rumunska. Zahraniční zákazníci představují asi dvacet až třicet procent klientely dílny. Zbytek klientů tvoří Češi. Také oni si ale nechávají odborně ošetřit hlavně trofeje z afrických lovišť. Lovv Africe je totiž podle France většinou levnější než v českých oborách.
"Za stejné peníze, jaké vynaloží za jelena v Česku, si může lovec na safari v Africe odlovit několik kusů zvířat. Při tom ještě pozná kus světa," srovnával Franc.
Preparátorská dílna funguje v Šakvicích přes dvacet let. Přestože lov a preparování trofejí vyžadují stotisícové investice, krize se podle France na zakázkách dílny nijak výrazně neprojevila. V Šakvicích už dělali například lva, nosorožce nebo hrocha.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.