Přihlásit

Invaze superdivočáků (Lidové noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kanaďané šlechtili prase pro drsné klima křížením s divočáky z Evropy. Stvořili divoké superprase devastující pole i přírodu. Obří vychytralé zvíře každým rokem rozšíří svůj areál o území s rozlohou poloviny České republiky.

Superdivočáci postupují z kanadských prérií na jih a ročně obsadí území o rozloze 40 000 kilometrů čtverečních. Těžko je něco zastaví. Jsou velcí, odolní a inteligentní. První kusy této „černé zvěře“ už pronikly v Severní Dakotě na území Spojených států a určitě tam svůj postup k jihu nezastaví. Jak dokazuje nová americko-kanadská studie týmu pod vedením Coreyho Kramera ze Sandiegské státní univerzity publikovaná ve vědeckém časopise Biological Invasions, americké státy Montana, Jižní Dakota a Minnesota se musí připravit na invazi superdivočáků.

Celý článek najdete v deníku Lidové noviny

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.