Přihlásit

Hele, krahujec! Prokop Pithart vidí v přírodě i to, co vy ne, a ukazuje, že divočina začíná už za plotem (cc.cz - CzechCrunch)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prokop Pithart ukazuje krásu přírody skrze své dokumenty a sociální sítě, kde vysvětluje, že divočina může být i kousek od prahu našich domovů.

Mohlo by se zdát, že Černošice u Prahy nebudou tím nejlepším místem pro pozorování divoké přírody. Neplatí to však v momentě, kdy vedle vás stojí Prokop Pithart, sedmadvacetiletý dokumentarista, kterého fauna fascinuje už od útlého věku a jenž se rozhodl svou vášeň předávat dál. Zvířata filmuje, moderuje naučné pořady v televizi a na sociálních sítích ukazuje, že divočina je ve skutečnosti všude kolem nás. Stačí se jen dobře dívat a naslouchat. „Když se člověk zklidní, nabere tempo přírody a zvířatům je hned blíž. Navíc je to dobré na hlavu, protože si pustí k sobě blíž i sám sebe,“ říká pro CzechCrunch.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.