Přihlásit

Myslivečtí ohaři předvedli své umění (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachatice – V neděli 2. září Okresní myslivecký spolek Prachatice – kynologická komise ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Netolice uspořádaly podzimní zkoušky loveckých psů ohařů. Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise. Posílit rozhodčí přijeli pánové Karel Kieweg, František Bárta ml. a Petr Prázný z okresů Strakonice a České Budějovice. Akci zahájili předseda Okresního mysliveckého spolku Ivan Štětina, Jan Bartoš jako ředitel zkoušek a celou akci si dále řídil vrchní rozhodčí Vojtěch Kuthejl. Na zahájení a na konci slavnostní fanfáry zatroubil Jaroslav Madar ml.

Ke zkouškám se přihlásilo celkem patnáct psovodů se svými psy, z toho bylo 13 ohařů a 2 psi labradorský retriever a zlatý retriever. Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že z 15 psů obstálo 6 psů v I. ceně, 2 psi v ceně II., 3 psi v ceně III. a 4 psovodi se svými svěřenci neobstáli nebo odstoupili. Na prvém místě se umístil Karel Košák s českým fouskem Hegy z Podhoránku (na snímku). Na přípravě a průběhu zkoušek se podílela většina členů uvedeného Mysliveckého sdružení, kteří zaváděli rozhodčí a vůdce se psy do honitby.

Vítěz obdržel z rukou hlavního rozhodčího Vojtěcha Kuthejla pohár a další dva vůdci v pořadí obdrželi od Okresního mysliveckého spolku hodnotné věcné ceny. Jan Bartoš předal cenu za Myslivecké sdružení.

Dva zástupci ze skupiny ohařů se zúčastní 51. ročníku Mistrovství Šumavy dne 6. října v Pelhřimově.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.