Přihlásit

Na zemědělské a lesnické veletrhy přišlo 65 000 lidí, konaly se po šesti letech (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na brněnské výstaviště přišlo letos na mezinárodní veletrh zemědělské techniky Techagro, mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh Silva Regina a veletrh Biomasa 65 000 návštěvníků. Pro pořádající Veletrhy Brno je to úspěch vzhledem k tomu, že se veletrhy uskutečnily kvůli covidové pandemii po šesti letech. Generální ředitel Jan Kubata v tiskové zprávě uvedl, že bude usilovat s partnery o to, aby se velikost příště vrátila na úroveň rekordního roku 2018, kdy výstaviště také během pěti dnů navštívilo 112 000 lidí.

Tehdy, dva roky před pandemií, bylo výstaviště kompletně obsazené včetně volných ploch a mimo jiné i kvůli tomu tehdejší vedení plánovalo stavbu nového pavilonu, který zarazila právě pandemie a špatná ekonomická situace. „Uděláme všechno pro to, aby se Techagro stalo opět nejvýznamnějším zemědělským veletrhem ve střední Evropě,“ řekl Kubata. Letos se představilo 430 vystavovatelů, před šesti lety jich bylo 750.

Zatímco dominantní Techagro bylo letos menší než předchozí ročník, lesnický veletrh Silva Regina byl rekordní a obsadil dosud největší plochu v pavilonu Z. Přijely na něj debatovat i významné osobnosti a při přednáškách se věnovaly jak odborným lesnickým tématům, tak na něm našli dostatek zajímavých věcí i běžní návštěvníci.

Termín veletrhu za dva roky ještě není známý, ale příští rok se uskuteční trojice zemědělských a lesnických akcí pod názvem Animal Tech, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti. Začnou 27. dubna a skončí 30. dubna 2025.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.