Přihlásit

Puma americká v Kalifornii zabila muže a dalšího vážně zranila (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Puma americká o víkendu v kalifornském pohoří Sierra Nevada zabila jedenadvacetiletého muže a vážně zranila jeho osmnáctiletého bratra. Napsala to v neděli agentura Reuters, podle níž šlo o první smrtelný útok pumy v Kalifornii za 20 let.

Zvíře sourozence napadlo, když v odlehlé lesní oblasti v okrese El Dorado severovýchodně od Sacramenta hledali jelení parohy. Mladšímu ze sourozenců se přes zranění v obličeji, která utrpěl, podařilo zavolat o pomoc.

Když na místo dorazili policisté, našli tělo jeho bratra a pumu, která se krčila vedle něj. Výstražným výstřelem ji zahnali, mladého muže ale už zachránit nedokázali. Později specialisté pumu vypátrali a zastřelili.

Mladší z bratrů se už podrobil několika operacím a měl by se zcela zotavit.

Pumy jsou většinou samotářští predátoři, kteří žijí na rozsáhlém území západních Spojených států a Kanady a převážně se živí jeleny a hlodavci. Lidem se většinou vyhýbají a útoky na ně jsou poměrně vzácné.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.