Přihlásit

Ochránci zvířat v metropoli Mexika protestovali proti obnovení býčích zápasů (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Několik stovek ochránců zvířat ve městě Mexiko v neděli protestovalo proti tomu, že do metropole se skoro po dvou letech vrátily býčí zápasy. Na svých internetových stránkách o tom informuje britská BBC. Zákaz této zábavy v hlavním městě Mexika loni v prosinci zrušil nejvyšší soud.

Nedaleko Plaza México, největší arény pro býčí zápasy na světě, protestující mávali transparenty s nápisy jako „žádnou smrt pro nevinné“ nebo křičeli, že „mučení není umění, není to kultura“. Někteří měli na sobě masky býků a pomalovali se na rudo. Tradice býčích zápasů v Mexiku sahá do 16. století.

Naopak v aréně se tisíce lidí radovaly z obnovení možnosti zápasy pořádat. „Ať žije svoboda,“ křičeli.

BBC uvádí, že kvůli konání býčích zápasů se v mexické metropoli dají očekávat další právní bitvy. Prezident Andrés Manuel López Obrador navrhuje kvůli nim vypsat v hlavním městě referendum.

Podle organizace na ochranu zvířat Humane Society International je každý rok na celém světě při této zábavě zabito asi 250 000 býků. Zápasy jsou stále povolené v mnoha regionech Mexika, dále pak ve Francii, Portugalsku, Kolumbii, Venezuele, Peru a Ekvádoru. Býčí zápasy se konají také ve Španělsku, některá města však tuto podívanou zakázala.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.